Hypotheek berekenen a.s.r. en

a.s.r. biedt al meer dan 60 jaar hypotheken aan op de Nederlandse markt. Het totale bedrag aan verstrekte hypotheken bedraagt circa € 5 miljard. Vanaf medio 2017 kunnen beleggers participeren in een dwarsdoorsnede van a.s.r.’s hypotheekverstrekking.

Hypotheekrente A.S.R.

Wil je graag meer informatie over een hypotheek afsluiten bij de A.S.R.? Wij monitoren dagelijks de hypotheekrente bij de A.S.R bank om een goede hypotheek berekening te kunnen doen.

Hypotheekgegevens actueel sinds 2022-01-18

JaarRenteProduct

 

Hypotheek A.S.R. Berekenen

Wil jij graag een hypotheek afsluiten bij de A.S.R. Bank. Wij hebben veel van de vragen vast op een rij gezet. Hierboven vindt je de hypotheekrente van de A.S.R. terug.

Het ASR Hypothekenfonds geeft beleggers de mogelijkheid om te beleggen in Nederlandse woninghypotheken. De doelstelling van het ASR Hypothekenfonds is om op de lange termijn een stabiele en directe inkomstenstroom te genereren voor haar deelnemers.

Het ASR Hypothekenfonds is een beleggingsfonds dat de keuze biedt uit twee subfondsen, elk met een eigen risicoprofiel:

Een subfonds met hypotheken met staatsgarantie. Dit subfonds bevat alleen hypothecaire leningen die onder een Nederlandse Nationale Hypotheek Garantie (NHG) vallen, wat betekent dat ze een laag risicoprofiel hebben.
Een subfonds zonder staatsgegarandeerde hypotheken. Dit subfonds bevat alleen hypothecaire leningen zonder NHG, dus met een hoger risicoprofiel en een hoger rendement.
Het subfonds met hypotheken met staatsgarantie heeft een impliciete rating van AAA en het subfonds zonder staatsgarantie heeft een impliciete rating van AA.
Deelnemen in het ASR Hypothekenfonds biedt een aantrekkelijk rendement. Op langere termijn zal het rendement hoger zijn dan dat van een Nederlandse staatslening, terwijl het risicoprofiel relatief laag is. De gemiddelde looptijd van de fondsen is circa tien jaar. In vergelijking met de markt is het wanbetalingspercentage uitzonderlijk laag. Het verwachte wanbetalingspercentage voor 2020 is minder dan 0,01%.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Het proces is goed gestructureerd en liquiditeit is een aandachtspunt:

Deelnemers kunnen ervoor kiezen om rente en (vervroegde) aflossingen maandelijks aan hen te laten uitbetalen in plaats van ze opnieuw te beleggen;
Reguliere en vervroegde aflossingen die bedoeld zijn voor herbelegging kunnen worden gebruikt om participaties van bestaande deelnemers te verwerven
Het ASR Hypothekenfonds belegt in Nederlandse woninghypotheken die recent zijn verstrekt door ASR Levensverzekering N.V. Het ASR Hypothekenfonds verwerft een representatieve dwarsdoorsnede van recent verstrekte hypotheken tegen een nominale waarde van 100% (niet langer dan 60 dagen geleden voor een notaris afgesloten). Het onderpand voor de leningen bestaat uit Nederlandse woonhuizen. Alle verworven leningen zijn onderworpen aan de strenge selectiecriteria van het ASR Hypothekenfonds. De belangrijkste selectiecriteria zijn eerste recht van hypotheek, een rentevaste periode van meer dan vijf jaar, een loan-to-value (LTV) van niet meer dan 100%, geen spaarhypotheken en een bovengrens aan de rente-only percentages. Het fonds maakt geen gebruik van derivaten en houdt zijn kasreserves zo laag mogelijk. Het heeft geen benchmark, al worden de resultaten wel vergeleken met de ontwikkeling van de swapcurve.
De kosten van het fonds liggen vast; deelnemers betalen een all-in vergoeding.
In juni 2020 is de omvang van het fonds meer dan € 5 miljard; wij verwachten dat de AUM voor eind 2020 tot boven de € 6 miljard zal stijgen.