Hypotheekrente overzicht

Bekijk hier het hyptheekrente overzicht van alle banken bij hypotheekberekening.com. Bij elke bank staan de Hypotheekrentes vermeld en kan je gemakkelijk doorklikken naar het overzicht van de bank specifiek.

Snel & makkelijk hypotheekrente vergelijken

Wij hebben onze processen dusdanig geoptimaliseerd dat er een snel onlineproces kan plaats vinden voor uw doorlopend krediet aanvragen. Uiteraard staan wij u ook nog persoonlijke te woord.

Hypotheekgegevens actueel sinds 2021-10-22

BankRente

Hypotheekrente overzicht in Nederland.

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste hypotheekrente overzichten per bank. Wij houden onze hypotheekrentes dagelijks bij.

Het kopen van een huis in Nederland kan een hele opgave zijn. Of u nu al in Nederland woont of van plan bent om in de toekomst naar Nederland te verhuizen, het is verstandig om te kijken naar de verschillende aspecten van het kopen van een huis en het krijgen van een hypotheek.

De meeste expats vinden het kopen van een huis en het krijgen van een hypotheek in Nederland erg moeilijk, maar er is geen reden om ontmoedigd te raken. Om een huis aan te vragen en uw droomhuis te kopen is het belangrijk om precies te weten wat uw hypotheekmogelijkheden zijn. Wat is de aflossingstermijn, wat is uw maximale hypotheek en welke documenten zijn nodig? Wij helpen u in het proces.

 

Als u gaat verhuizen naar Nederland of hier al woont als  vraagt u zich waarschijnlijk af of het mogelijk is om een woning te kopen. Het antwoord is: ja. U hoeft geen Nederlands staatsburger te zijn om een woning te kopen of een hypotheek te krijgen. Maar het is wel goed om op de hoogte te zijn van alle voorwaarden en consequenties.

Als je een nieuwe baan hebt of zelfstandig ondernemer bent, kan het moeilijker zijn om een hypotheek te krijgen. Als je een niet-EU nationaliteit hebt of als je een laag inkomen hebt kan het ook een stuk lastiger zijn. Elke bank stelt andere eisen, maar er zijn een paar algemene voorwaarden:

Minimaal zes maanden in Nederland wonen
Geldig paspoort
Burgerservicenummer (BSN)
(Vast) dienstverband in Nederland
Verklaring van uw werkgever (werkgeversverklaring)
Bewijs van inkomen
Als u zelfstandig ondernemer bent: ten minste drie jaar aangiften inkomstenbelasting en jaarrekeningen

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Als u op dit moment in Nederland werkt en overweegt om als expat een huis te kopen, is het eerste wat u waarschijnlijk wilt weten hoeveel geld de bank aan u zal lenen. Het bedrag dat u zult kunnen ontvangen hangt af van uw bruto inkomen en de waarde van het huis dat u wilt kopen. De verschillende soorten woningkredieten die beschikbaar zijn, zullen dit getal beïnvloeden.

Gemiddeld mag u 30% van uw maandinkomen aan woonlasten besteden. De hypotheekverstrekker zal kijken naar de mogelijkheden met uw bruto jaarinkomen. Dus als u een expat bent, kunt u de expat hypotheek calculator invullen.

Tip: het bruto jaarsalaris is inclusief vakantietoeslag, dertiende maand en eventuele vaste toeslagen en bonussen. Eenmalige of variabele bonussen en extra’s worden helaas niet meegerekend. Als u een partner heeft, draagt zijn of haar inkomen ook bij aan uw hypotheek. Dit zal niet voor de volle 100% van zijn of haar inkomen zijn.

Alle hypotheekverstrekkers of banken maken gebruik van credit scoring methodes. Zij zullen het BKR (Bureau Krediet Registratie) controleren om te zien of u nog uitstaande leningen heeft en, nog belangrijker, of u nog nooit in gebreke bent gebleven op een lening. Als u uit Duitsland, Oostenrijk, België of Italië komt of daar hebt gewoond, zal de geldverstrekker ook in dat land een kredietcontrole uitvoeren.

De expat hypotheekrente is ook van invloed op de maximale hoogte van uw hypotheek als u in Nederland woont. Over het algemeen betekent dit dat u met een lagere rente een hogere hypotheek krijgt. Vaak heeft de kortere rentevaste periode een lagere rente. Hetzelfde geldt voor een hypotheek met NHG, dit leidt vaak tot een lagere rente.

Let op! Kiest u voor een rentevaste periode korter dan 10 jaar? Dan berekenen de meeste hypotheekverstrekkers uw hypotheek met een veel hogere referentierente. Dit betekent dat u een lagere hypotheekrente betaalt, maar ook dat uw maximale hypotheek beperkt is.

Wanneer u overweegt een huis te kopen in Nederland is het belangrijk om eerst wat informatie te verzamelen. Naast de hypotheek calculator is het ook handig om uit te zoeken wat de actuele hypotheekrentes zijn van alle hypotheekverstrekkers in Nederland. Deze tarieven kunnen van dag tot dag veranderen.

Naast de tarieven verschillen ook de voorwaarden van een hypotheek, afhankelijk van de hypotheekverstrekker die u kiest. U kunt vrijblijvend een vergelijking tussen meerdere banken en hypotheekverstrekkers laten maken door een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze hypotheekadviseur heeft inzicht in de verschillende mogelijkheden bij bijvoorbeeld Rabobank, ING, Argenta en ABN AMRO.

Ook zal de makelaar uw mogelijkheden vergelijken met de SNS Bank en Aegon of andere hypotheekverstrekkers. Als je rechtstreeks naar een bank gaat, betaal je een vergoeding bovenop je hypotheek. Bij een makelaar betaalt u geen kosten voor de bank, maar alleen voor de makelaar. Op onze website kunt u de Nederlandse expat hypotheek calculator gebruiken.

Houdt u er rekening mee dat de officiële aktes volgens de wet vertaald moeten worden naar een taal die u machtig bent. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Wanneer u in Nederland een hypotheek heeft, is de rente van de woninglening fiscaal aftrekbaar. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen als u wilt profiteren van de belastingvoordelen. Als u een eigen woning bezit kunt u de rente aftrekken van uw belastbaar inkomen in box 1.

U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook andere kosten die verband houden met de aankoop van uw huis, zoals taxatiekosten en notariskosten, zijn aftrekbaar.

De voorwaarden van de hypotheekrenteaftrek:

De hypotheek is voor de woning die uw hoofdverblijfplaats is. Renteaftrek voor de aankoop van een vakantiewoning is niet mogelijk.
De hypotheek wordt binnen 30 jaar afgelost.
Wanneer u de woning verkoopt en een overwaarde heeft, moet u dit overschot gebruiken om een nieuwe woning te kopen.

Op voorwaarde dat de nieuwe woning binnen drie jaar na de verkoop van de oude woning wordt gekocht. Anders is de hypotheekrente niet aftrekbaar.

Let op: het bezitten van een eigen woning is niet alleen voordelig voor de belastingen. Voordat u de rente van uw hypotheek aftrekt, wordt ook een deel van de waarde van de woning bij het belastbaar inkomen opgeteld. Dit staat bekend als het toegerekende inkomen uit eigen woningbezit. Het bedrag dat bij uw belastbaar inkomen wordt opgeteld is het percentage van de waarde van uw woning voor de toepassing van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ-waarde).

Wilt u berekenen welk leenbedrag u kunt krijgen? Op onze website vindt u een expat hypotheek calculator. Deze geeft een indicatie van de hypotheek die u kunt krijgen. Om meer te weten te komen over de voorwaarden en mogelijkheden kunt u een afspraak maken met een van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Bijvoorbeeld als u echt wilt weten welke verschillende leningen er worden aangeboden, of wat de meest aantrekkelijke rentetarieven zijn. Wilt u een huis kopen? Probeer onze nederlandse hypotheek calculator.

We hebben er alles aan gedaan om het overzicht zo duidelijk mogelijk te maken.

actuele hypotheekrente

Bekijk de laatste actuele hypotheekrente zodat je altijd voorbereid bent op de aanvraag van je nieuwe hypotheek.
hypotheekrente vergelijken

Dit is ontzettend belangrijk om te doen want je wil natuurlijk goed beslagen te werk gaan,.
huidige hypotheekrente

Om een overzicht te bewaren en voor de toekomst aanpassingen te kunnen doen is het handig om dit actief in de gaten te houden.
laagste hypotheekrente

Niemand wil teveel betalen dus het is verstandig om hiernaar te kijken. Echter goedkoop is soms duurkoop. Dus let goed op.

vergelijk hypotheekrente

Vergelijken loont nu eenmaal. Dus doe dit ook zeker.

rente hypotheek vergelijken
hypotheekrente actueel
 

hypotheekrente overzicht

Deze vindt je terug op deze pagina om jullie actief op de hoogte te brengen.